Swingtones på 1960-talet

Leif har hittat ett gammalt kort i Tyringe muséums gömmor

Gitarristen till vänster heter Ingvar Almqvist och gitarristen till höger heter Börje Svensson, troligen gamla Finja- eller Öraholmabor. Någon som vet?
…………….

Av Anders Svensson i Öraholma har vi fått följande uppgifter.
Enligt min farbror Börje numera med efternamn Backman och boende i Växjö har jag fått följande: Från vänster Ingvar Almqvist ej längre i livet .Kurt Ljungbeck, bror till Alf ljungbeck, boende i Sölvesborg, Ingvar Wihlborg numera boende i Helsingborg och så är det jag, Börje.
Sittande dragspelare är Nils Ingvar Truedsson som var kapellmästare och kom från Visseltofta. Han jobbade med att kör ut likkistor till begravningsbyråer. Nils Ingvar var lite äldre än oss andra och var inte med så länge. Bilden är tagen hos Rosengren i Tyringe 1961-62. Mellan Kurt och mig står Ingvar Wihlborg numera boende i Helsingborg där han har någon liten närradiostation. Hans far hette Sture Wihlborg från Tyringe och var målare.

Tillbaka till Personliga berättelser

En kommentar till “Swingtones på 1960-talet”

  1. Det var verkligen roligt att få se detta foto på denna då så populära orkester.
    Speciellt roligt att få se Ingvar Wihlborg som var min skolkamrat, han var utöver musiken en mycket duktig tecknare mm mm. Jag har vid några tillfälle funderat över var Ingvar tog vägen, men nu vet jag. Jag är i Hbg ofta eftersom min(vår) äldsta dotter bor i Hbg. Själv bor vi(jag och min fru) i Mellbystrand, permanent sedan 2013. Jag vill tacka ni som ordnat detta foto, jag känner i princip hela gänget så när som dragspelaren.
    Ni som inte vet vem Jörgen Svensson fd Tyringe är och det finns folk som är från Öraholma kan jag nämna att jag är kusin med Leif Lindahls fru Britta, om det nu ger något.
    Hälsar. Jörgen Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *