Uno Forsare minns Solhaga

Ett foto kom från Uno Forsare
Som 17-åring, 1952, flyttade jag från Röinge till Solhaga i Finja. Där bodde jag kvar till 1956/57, bland mycket annat som radioamatör med anropssignalen SM7BUA.

Fotot har jag lånat av Bodil Fredfelt, prost emerita, vars familj ägde Solhaga under ett antal år. Bodil finns i telefonkatalogen, hon blir säkert bara glad om du hör av dig och har mer att berätta om livet på Solhaga.

Frisör på Solhaga
En tid, det bör ha varit cirka 1956, var det en dag i veckan frisersalong
en trappa upp i Solhaga. Frisören, en man från Vanneberga, hade
tidigare varit straffad för fosterfördrivning.
Uno Forsare

Någon mer som har minnen av huset eller de som bott i det. Tveka inte att höra av er på epost info@finjasocken.se

 

Tillbaka

3 reaktioner till “Uno Forsare minns Solhaga”

  1. Min moster Gunborg Andersson arbetade som hembiträde hos Inga och Otto Pålsson, som drev lanthandeln. Detta måste ha varit i början på 1950-talet och framåt. Minns också att på den tiden jag sålde jultidningar, 1955-1956 cirka, bodde en familj som hette Aspegren i huset. De köpte många tidningar kommer jag ihåg.

  2. Har också för mig att någon gång i början på 1950-talet, kanske samtigit som min moster hyrde ett rum i Solhaga, bodde Arne “Norsken” där. Jag minns inte hans efternamn men han arbetade på Akuma och åt sina kvällsmål hemma i mitt föräldrahem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *