Karlssons snickeri

Karlssons snickeri tillverkade butiksinredningar till bland annat Din Hårvård, Kärnkaffe, Herr Cege i Hässleholm.
Nils tillverkade inredning som till exempel hyllor och skänkar. Snickeriet startade 1954, i Hässleholm på Andra Avenyn, som senare revs för att Länsförsäkringar skulle byggas.

På tomten låg snickeriet vägg i vägg med ett badhus. 1983-84 flyttade Karlssons snickeri till Finja till en lokal som ligger bredvid Klockargården i Kyrkbyn och verksamheten fortsatte till år 2000.

Nils trivdes väldigt bra med sitt yrke och i snickeriet i Finja, så bra så han inte hade tid att fotografera sitt arbetsplats eller sina alster för framtida nyfikna.

Nils är född år 1926 i Höör. I Höör började Nils arbeta som snickerilärling. Han flyttade sedan till Hässleholm och startade sitt snickeri.
Nils bodde på Svedjemarksgatan i Hässleholm med sin familj och cyklade ut till sitt snickeri i Finja varje dag. Han hade en anställd i början av verksamheten, men fortsatte sedan själv.

Nils har även gjort snickerier till den kända operasångerskan Birgit Nilsson när hon bodde ut mot Kristianstad. Vid vårt besök visar Nils oss mycket vackra bord, stolar och en fantastiskt fin klocka som han har snickrat.
Vid pennan
Diana Drougge

Tillbaka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *