Finja lanthandel

Mina föräldrar Ragnhild och Sven G Westeson drev Finja Lanthandel mellan åren 1938 och 1946 varefter rörelsen överläts till Inga och Otto Paulsson.

Jag tror att affären och bostaden tillhörde de snälla systrarna Anna och Hilma Morin som också drev ett vandrarhem invid affären. Ibland fick jag och någon kompis följa med min far, lanthandlaren, och hämta mjölk och gräddkannor från, som jag tror, järnvägsstationen.

På en bild från affären med farfar, far och jag kan man se ICA-skylten och en del av reklamskylten för tvättmedlet »Persil«.

Det kunde också bli kafferep i trädgården hos fröknarna Morin, ibland med någon gäst från vandrarhemmet.

Under många år efter att vi flyttat upp till kyrkbyn cyklade jag ner till fröknarna Morin som alltid bjöd på sockerdricka, en för tiden ytterst exotisk dryck.
Willy Westeson

Tillbaka

2 reaktioner till “Finja lanthandel”

  1. Den ena fröken Morin var stolt över att ha barn med Gustav V. Skulle ha hänt när han övernattade på Mölleröds kungsgård. Barnet var nu en medelålders flott kvinna som bodde i Ängelholm och ibland kom och hälsade på mamman i Finja.

  2. Min farfar Malte Persson had charketuri i samma byggnad som Landhandeln och han hade sitt boende sidan om affärslokalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *