3 reaktioner till “Finjas telefonbok”

 1. Telefonnummer 30: Fritz Andersson, lantbrukare, Vankiva, var min morfar. När hans första hustru, Amanda (som var min mormor) dog 1918, gifte Fritz om sig med Klara Andersson från Hörlinge. Med henne fick han två barn, Åke och Elsa. Elsa dog i unga år medan Åke sedermera tog över fädernegården – Hajnaden. Från den sålde han senare Rävabacken till Kaj Andersson. Rävabacken förvandlades till ett grustag och därifrån hämtades material till de första cementblocken från det som sedermera blev Finja Betong.

 2. Albert Salomonsson var min farfar. Han föddes i Svartingstorp
  Och var en av 14 syskon. Fadern dog i betfältet på slätten endast 39 år. Albert var trädgårdsmästare först i Snekkersten sen i Öraholma granne med Backagården. Hans allra första jobb var på Hörlingegården där han träffade Alda som var kokerska. Deras dotter Greta Falk, snart 91 år, bor kvar i Finja.

 3. Telefonboken bör vara från 1944-45.
  Ser att min far Berndt Carlsson är med, vi flyttade till Finja 1943. Vår granne Leif Nilsson sålde sin gård
  1946 till Bertil Svensson och Bertil är inte med. Hjalmar Bengtsson var också granne till oss, han sålde gården till Landstinget och de rev den och byggde personalbostäder. Bengtssons hade inga barn men
  hade en finsk pojke som hette Matti, de flyttade till Gäddastorp.
  Arne Carlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *