Finja brandstation

Översänder några bilder på Finja Brandstation som jag lånat av min faster Inga Ekholm.
Hennes man, lantbrevbärare Erik Ekholm, ingick i brandkårsstyrkan.

Bifogar även några bilder på »action«. Osäker på vilket hus det är som brinner men kan kanske vara Svärtingstorp …
Kurt-Inge Ekholm

Tillbaka

2 reaktioner till “Finja brandstation”

  1. Bilderna med personal: undrar om det inte är min far Nils (Nisse) Bengtson som står längst till vänster på bilderna. Han var vice brandchef vilket förklarar stjärnan på hjälmen. Och han hade just den sortens runda glasögon, jo, det är säkert han. Bilden är nog från 1940-talet, eftersom man har den gamla brandbilen fortfarande. När vi flyttade från Finja vårvintern 1950 fick far en minnestallrik med den nya brandbilen, nämligen. Någon som vet när brandbilsbytet skedde?

    Bränderna: kan det vara klackfabriken (för den brann väl upp?) respektive Hörlinge?

    1. Jag svarar själv på mitt inlägg om bränderna: det var snickerifabriken som brann, inte klackfabriken, året var 1947. De uppgifterna hittade jag i andra inlägg på finjasocken.se. Där stod också att min far var brandchef, det stämmer kanske, men jag har ett vagt minne av att han slutade som vice. Någon som minns bättre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *