Gamla kartor över Finja

Jag har gjort några enkla kartor över Finja där jag tagit ut tomterna (rödmarkerade) från den geometriska kartan (1697) och byggnader (blåmarkerade) från enskifteskartan (1817).
Det en kartdifferens på mellan 0-10 meter skillnad eftersom kartorna är gamla och det inte går att få dem helt exakt efter dagens kartor, så tolka dem med det i åtanke. Hoppas ni tycker det är lika kul som jag!
Vill ni se mer kartmaterial så bara hojta till vad det är ni önskar så kan jag säkert fixa fram det. Ni vet väl om att ni kan titta på lantmateriet.se på historiska kartor och det är till och med gratis att ladda ner dem nu och använda dem i icke kommersiellt syfte. Lycka för en kartnörd som jag.
Diana Drougge

2 reaktioner till “Gamla kartor över Finja”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *