Anders Ödman

Anders Ödman är docent i historisk arkeologi. Anders har arbetat som arkeolog sedan 1975 och har undervisat på Lunds universitet i många år. Som arkeolog har han deltagit i utgrävningar i hela landet, bland annat framför riksdagshuset i Stockholm. Anders har ett stort intresse för forntida borgar och har bland annat varit ansvarig för de arkeologiska utgrävningarna på Hovdalaområdet och utgrävningen av storgården i Finja. Utgrävningarna och Anders historiska upptäckter finns att ta del av i många av de böcker som Anders givit ut under årens lopp. En av böckerna som skildrar undersökningarna om storgården i Finja är boken »Händelser längs en väg« som han skrivit tillsammans med sin fru Chatarina, som även kommer att finnas till försäljning under kvällen.

Anders är just nu aktuell med en artikel »Byggnadsträlarna som blev järnskattebönder« som finns med i en ny bok som heter »Berättelser från markerna« som kommer att ges ut innan jul 2017. Mer om detta kommer Anders att presentera för oss under föreläsningen samtidigt som han berättar om Finja-sjöbygdens historia.

Artikeln finns på länken Byggnadsträlarna som blev järnskattebönder 

Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *