Macken i Finja när Gulf blivit Q8 1985

macken-i-finja

och drevs av Mikael Kullberg som även tagit fotot.
Numera är det husvagnsförsäljning.
Har du minnen från macken berätta gärna. Vägen bortom macken är Laholmsvägen och där stod jag ofta på 60-talet och liftade runt i södra Sverige.

macken-2

Tillbaka till Handel/hantverk

2 reaktioner till “Macken i Finja när Gulf blivit Q8 1985”

 1. Oklart om alla uppgifter är rätta men kan ju vara en början att få ihop mackens historia. Macken har drivits av (tror ordningen är rätt) :

  Från början av paret Ottosson. Gun-Britt och Uno ifall jag inte minns fel.
  “Fru Ottosson” körde taxi. Bl.a. åkte vi till Söndagsskolan med henne.

  Ingrid och Sone Persson. Då var den lilla kiosken också igång.

  Johansson från Värmdö.

  Liljekvist. Hade café i boningshuset. Och Flipperspel….

  Mikael Kullberg.

 2. När Ingrid och Sone Persson ägde macken hade Arne Thorén en natt chansat och känt på pumphandtagen i den för natten stängda macken med förhoppning om att kunna tanka lite bensin. De hade glömt att stänga av pumparna vid stängningsdags och Arne Thorén kunde då tanka några liter bensin. Han lade ett meddelande i brevlådan och tackade för god service. (Han hade kanske förut tankat där under öppettider) Minns inte detaljer så noga, minnet slits ju, men antingen var det så att Thorén lade med pengar till bensin eller återkom han senare för att betala. Vad jag minns så satte Sone upp det skrivna tacket på en vägg i sin bensinstation. Om Thorén hade tankat där tidigare är hans beröm över service lätt att förstå.
  Undrar om Arne Thoréns tackbrev finns kvar någonstans?

  Av de båda makarna Persson kände jag bäst Sone men kan tydligt se dem båda framför mig. Sone var en mycket fin person och så behaglig att ha att göra med och vad jag minns var Ingrid också omtyckt av folk. Sone var också en bra fotbollsdomare. Han brukade ofta döma Finja IF:s pojklagsmatcher. Sone drabbades under aktivt liv av en stroke, var det nog. Det gjorde mycket ont att se honom i det tillståndet.
  Om någon har något att tillägga eller kanske för att rätta mig (minnet har alltid en inbyggd reservation även om jag i detta känner mig ganska säker) är jag tacksam för det.
  Hälsningar
  Bengt Nilsson
  Barn och ungdomstid i Öraholma/Finja (Numera Vinslöv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *