P2:s schaktare vid Finja badplats

Fotot visar min far, Carl Forsell, när han spakar P2:s schaktare under arbetet med bygget av Finja Badplats. Årtalet är jag osäker på men det kan ha varit under första hälften av 1950-talet.

schaktarebloggAtt man kunde låna maskin från P2 – både när det handlade om att bygga badplatsen och att underhålla fotbollsplanen (med vägtrumla)  hade säkert sin orsak i att fanjunkare Gösta Jönsson, som dels var stamanställd på P2 och dels ledande i diverse organisationer och kommittéer i Finja (Badplatsföreningen, Idrottsföreningen etc) var duktig på att “fixa” saker.
Min far var med och byggde regementet 1947 och arbetade sedan ända till sin pensionering med vägunderhåll (körde väghyvel, trumla och diverse andra maskiner som var kopplade till underhållsarbetet).

Jag minns min egen förtjusning när jag som liten fick pröva på att spaka alla de maffiga maskinerna och kanske är det just härifrån jag har fått mitt intresse för entreprenadmaskiner – ju större dess bättre …
Arne Forsell

Tillbaka till Foto från Finja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *